Som stadsmänniska vet man att det är otroligt frustrerande att behöva ta bilen när man ska någonstans. Visst, när man åker utanför stan kan det vara skönt, men just i innerstaden är det hemskt att behöva köra bil. Och varför ska man egentligen ha bil när man bor i stan? Det finns ju mängder av andra sätt att ta sig runt på, som både går snabbare och är billigare. Tänk själv hur mycket pengar man faktiskt satsar på saker som bilservice, för att inte tala om hur jobbigt det är att behöva genomföra däckbyte Göteborg två gånger per år. Läs vidare för att ta del av tre anledningar till varför man borde sälja sin bil om man bor i stan.

  1. Spara pengar

Bensin är inte billigt. Speciellt om man ständigt krypkör runt på staden gator. Att köpa ett busskort, ta cykeln eller gå är otroligt mycket bättre för plånboken. Man sparar dessutom pengar på underhåll, såsom biltvätt Göteborg, service och reparationer.

  1. Var snäll mot miljön

Att det är dåligt för miljön att åka bil är det nog ingen som missat. Genom att resa kollektivt sparar man på miljön, och ännu mer om man väljer att ta sig fram genom att cykla eller gå. Det finns ju dessutom el-sparkcyklar i alla städer nu för tiden!

  1. Res effektivare

Det kan gå otroligt långsamt när man kör bil i stan. Genom att resa kollektivt kan man istället använda tiden till att få jobb gjort, eller titta på en serie man tycker om. Detsamma gäller när man ska resa längre bort, utanför stan. Är det inte mycket skönare att kunna spendera resan med att lyssna på en bra bok, titta på en film eller ringa en kompis? Det tycker i vart fall vi!

Tycker du att det är roligt att fixa med bilden finns det gör det själv-hall för mek!