Att skriva ett testamente har många fördelar! Det är till för att man ska kunna dela upp sina tillgångar med sina nära och kära efter ens bortgång, såväl som att undvika att skapa osämja mellan sina arvtagare. Det kan kännas lite konstigt att skriva ett testamente, speciellt som ung när man har många år kvar att leva. Men det är bra att göra det oavsett. Speciellt om man äger tillgångar i form av pengar, fastigheter eller annat som man vill fördela mellan sina barn och barnbarn när man väl gått bort.

Hur skriver man testamente?

Att skriva ett testamente är en relativt enkel process. Man kontaktar en familjejurist Norrköping, alternativt en annan juristbyrå som man har bra kontakt med, och ber om att boka en tid för att upprätta ett testamente. Jurister går igenom allt man behöver veta och om bestämmer själv hur man vill dela upp sina tillgångar. Om man är osäker kan man dessutom få tips och råd kring hur man delar upp sina tillgångar på bästa sätt, om man till exempel har flera barn och barnbarn som man vill att ska få ärva från en.

När ska man skriva ett testamente?

Det finns ingen rätt eller fel tid för att skriva ett testamente. Alla som fyllt 18 år har rätten att skriva ett testamente och det är bra att göra det om man vet med sig att man har tillgångar som man vill att ska hamna rätt efter sin bortgång. Om man känner sig osäker på sina tillgångar, om hur man går tillväga för att upprätta ett testamente, eller om man har andra frågor – kan man vända sig direkt till en juristbyrå Norrköping. Då kan man  dels få tips och råd kring själva testamentet, men även svar på alla frågor man kan tänkas ha. Du kan även ta hjälp med affärsjuridik Linköping om du har ett företag.