Måla eller tapetsera – vad är bäst?

Om det börjar bli dags att uppdatera väggarna där hemma med en ny färg eller tapet finns det många alternativ att välja mellan – men vad är egentligen bäst? Att måla om eller att tapetsera om? Läs vidare för att höra lite för- och nackdelar med de båda alternativen. Även när det kommer till att måla tak kan det vara bra att anlita ett måleri istället för att försöka själv, eftersom risken finns att det blir randigt.

 

Tapet är svårare

En tapetsering görs med fördel av professionella målare som vet vad de sysslar med. Det kan vara otroligt frustrerande att tapetsera på egen hand, speciellt om någonting blir fel. Tapeter är dock roligare än färg då man har så mycket mer alternativ att välja mellan när det kommer till mönster och utseende. Det kan dock bli dyrt att tapetsera, då tapeter oftast kostar mer än vad färg gör.

 

Måla kan man göra själv

Om man vill göra det själv kan måleri vara ett bra alternativ. Man kan såklart också få hjälp med måleri Stockholm men det är väldigt enkelt att bara måla väggarna själv, med lite hjälp av maskeringstejp och noggrannhet. Det är ett billigt alternativ och det finns även här mängder av färger att välja mellan. Det är dessutom enklare att byta väggfärg än vad det är att byta tapet – något som är bra att veta för den som lätt tröttnar och vill göra om.

 

Allt beror på vad man vill ha för look

Grunden för valet mellan färg och tapet handlar egentligen om hur man vill att ens väggar ska se ut. Om man vill ha en snygg tapet, ja då ska man köra på det. Vill man kunna måla om i en annan färg när man tröttnat på den nuvarande, då kanske måleri är rätt val. För den som är osäker kan man konsultera en målare eller besök en återförsäljare för färg och tapeter för att se vilka alternativ som man har att välja mellan. Om du ska måla trapphuset, se till att du målar innan du gör en trapprenovering eftersom risken för stänk då minskar markant.