Oavsett om man äger en bostad som man ska sälja eller om man bara vill göra sitt eget hem så fint som möjligt för sin egen skull är det alltid roligt att piffa till den lite. Att inreda, dekorera, renovera och byta ut saker i bostaden kan göra den mer hemtrevlig och dessutom mer värdefull på marknaden. För er som börjar planera en försäljning och vill göra hemmet så värdefullt som möjligt kan det vara bra att se till så att bostaden är i så bra skick som möjligt. Det är sällan man renoverar bara för att sedan sälja den direkt, men många jobbar faktiskt med att köpa bostäder för att sedan “flippa” dem, alltså rusta upp bostäder som kanske behöver lite kärlek och sedan sälja dem dyrare. 

 

Om ni är nyfikna på vad man brukar göra när man flippar ett hus, eller bara nyfikna på saker som kan öka värdet på en bostad, ska ni läsa vidare. Här kommer vi tipsa er om 10 saker som kan göra en bostad mer attraktiv på marknaden – perfekt för den som kanske är intresserad av att börja flippa hus! Om du försöker göra flippet under tidspress eller redan har ett sälj på gång kan det vara värt att ligga på den säkra sidan om något går fel, till exempel med elen – ha alltid kontaktuppgifter till en elektriker-jour om det går snett!

 

  1. Införskaffa nya vitvaror

 

Vitvaror såsom tvättmaskiner, diskmaskiner och dylikt är väsentligt för många köpare. Det är kanske inte avgörande för huruvida man vill köpa ett hem eller inte, men det är en bekvämlighet som garanterat kommer att göra bostaden mer attraktiv. När man köper ett hem är det alltid trevligt om vitvarorna är uppdaterade och fräscha – så att man som köpare slipper tänka på att behöva lösa det i efterhand.

 

  1. Lägg nya golv eller slipa de gamla

 

Nya och fräscha golv är verkligen något som kan göra en bostad mer attraktiv. Återigen, det är inte något som är avgörande för en bostads värde, men det kan garanterat göra att den både känns trevligare och ser fräschare ut. Ett bra tips för den som vill byta ut eller rusta upp golven är att satsa på snygga trägolv, antingen i en ljus eller en mörk kulör, beroende på övriga husets utseende. 

 

  1. Uppdatera utemiljön

 

Om man har ett hus eller en lägenhet med balkong eller uteplats kan det vara bra att rusta upp lite i utemiljön. Plantera lite ny grönska, bygg en altan eller kanske installera en jacuzzi på trädäcket? Ett hus eller en bostad med en härlig utemiljö är otroligt attraktiv på marknaden och något som många köpare är intresserade av. Det kan, för vissa, vara avgörande för huruvida man vill köpa en bostad eller inte. 

 

  1. Se till att alla rör är som de ska vara

 

Visst, att fixa rören är inte något som ger huset ett bättre utseende, men det ökar värdet. En lägenhet som har genomgått ett stambyte är betydligt mycket mer attraktiv än en som inte har det. Det beror på att det är en av de största renoveringarna som en bostad behöver genomgå och det är något som man gärna vill att ska vara klart innan man köper ett nytt hem. Så för den som vill att bostaden ska säljas för så mycket som möjligt – se till att ha alla rör och avlopp i bra skick.

 

  1. Byt ut köket

 

Om man någonsin har scrollat runt efter nya bostäder på nätet eller gått på en visning vet man om att ett snyggt kök är något av det bästa som finns. Det är faktiskt något som kan vara avgörande för huruvida man väljer att köpa ett hem eller inte. Det är dessutom relativt enkelt att byta ut köket, idag är det bara att köpa ett nytt kök på Ikea eller i en annan möbelaffär och installera det själv – man behöver inte ens anlita någon!

 

  1. Renovera badrummet

 

En badrumsrenovering Stockholm är otroligt värdefullt att göra. Det kostar mycket pengar dock, så det är något som man kanske bara gör om man ska flippa ett hem – och inte något som man gör för att piffa till huset innan försäljning.

 

  1. Måla om invändigt

 

Att anlita en firma som kan ta hand om måleri Stockholm i lägenheten är otroligt viktigt för den som vill sälja till ett högre pris. Det är ett knep som kan få hela bostaden att se fräschare ut – enbart med hjälp av lite färg. Om man ska flippa ett hem är detta verkligen A och O för att göra huset fräscht. 

 

  1. Måla om fasaden 

 

Och glöm inte bort fasaden! För den som har ett hus kan det vara klokt att måla ett färskt lager utomhus också för att bostaden ska se så bra ut som möjligt – redan innan de potentiella köparna har stigit in i huset.

 

  1. Se över taket

 

Kontakta en takläggare Stockholm och be om en inspektion av taket innan försäljning. Det är ännu en sak som man kanske inte gör om man bara ska sälja, men det kan vara bra att vara medveten om det finns några defekter på taket som potentiella köpare kanske vill veta om.

 

  1. Ta snygga bilder till annonsen

Och sist, men absolut inte minst – anlita en riktigt duktig fotograf Stockholm som kan ta snygga bilder på hemmet för alla annonser. Det är bilderna som verkligen lockar köparen från början och de bara måste ju se bra ut! Om man säljer via en mäklare kan man redan där få hjälp med fotograferingen, men flippar man huset på egen hand behöver man kanske kontakta en fotograf själv.