3 tips när man ska köpa nya trädgårdsmaskiner

 

Oavsett om man bor på en liten tomt, eller om man sköter om stora markområden, kan man tids nog behöva införskaffa markvårdsmaskiner för att underlätta skötseln av sin mark. Det kan vara allt från gräsklippare, till större maskiner som tar bort ogräs eller sköter bevattningen. När man ska införskaffa nya maskiner finns det vissa saker som man bör ha i åtanke. För att hjälpa till på traven har vi listat tre tips att tänka på när man ska köpa nya maskiner till trädgården!

 

  1. Välj rätt storlek för tomten

 

Beroende på hur stor mark man har är det en bra idé att köpa maskiner därefter. Det är onödigt att köpa stora, avancerade grönytemaskiner om man inte har en stor tomt att se efter. Om man däremot ansvarar för att klippa gräs över en stor yta, som en park eller ett grönområde, kan det vara bra att införskaffa maskiner som klarar av arbetet.

 

  1. Dyrt är inte alltid lika med bra 

 

Bara för att en maskin kostar mycket pengar betyder inte det att den är bra. Det finns mängder av begagnade maskiner som kanske redan avverkat några år i branschen, men som fortfarande fungerar alldeles utmärkt. Kasta inte pengarna i sjön – försök att hitta ett budgetalternativ som gör jobbet lika bra som en lyxigare variant.

 

  1. Hitta en maskin med många funktioner

 

Det bästa av tipset när man ska köpa en ny maskin till trädgården är att hitta en med multipla funktioner. Kanske en maskin som både klipper och vattnat gräset, eller en som rensar ogräs och gödslar i samma veva? Utbudet kan vara snålt ibland men då och då hittar men maskiner som faktiskt kan göra två saker på samma gång, vilket i sin tur sparar pengar för den som köper dem.