10 smarta sätt att förbereda inför julen – gör december till en magisk månad

Julen närmar sig, och för att undvika stressen som ofta följer med kan det vara smart att börja planera redan nu. Genom att ta små steg och förbereda i god tid kan du skapa en lugnare och mysigare december för hela familjen. Här är våra 10 bästa tips!

  1. Börja planera julklapparna i tid (något roligare än relining Stockholm)
    Istället för att rusa runt i sista minuten, gör en lista över familjens och vännernas önskningar redan nu. Ett tips är att leta efter personliga gåvor eller något som verkligen betyder något för mottagaren. Att sprida ut inköpen över flera veckor gör också att det inte känns lika dyrt.
  2. Skapa en budget för julen (och ha råd med avloppssanering Stockholm)
    Julfirande kan bli kostsamt om man inte har en plan. Genom att göra en budget för julklappar, mat och andra kostnader får du bättre kontroll. Lägg undan lite varje vecka fram till jul för att täcka större utgifter, som kanske julskinkan eller det där speciella pyntet.
  3. Planera julpyntningen i förväg (med ett fixat tak från takläggare Stockholm)
    Innan du tar fram julkartongerna, gå igenom vad som finns hemma. Kanske är det dags att pensionera några slitna tomtar eller investera i nya ljusslingor? Planera var du vill placera pyntet i hemmet, så blir själva uppsättningen både roligare och mer organiserad.
  4. Förbered julens mat i förväg (lika effektivt som byggnadsställningar Stockholm)
    Många rätter, såsom köttbullar, sillinläggningar och bröd, kan förberedas och frysas in. Genom att börja laga lite varje vecka kan du minska stressen inför julhelgen. Passa även på att baka tillsammans med barnen – pepparkakor och lussekatter är ett måste!
  5. Skapa en adventskalender för hela familjen (och få med farmor tack vare hemtjänst Stockholm)
    Istället för att köpa färdiga chokladkalendrar, gör en egen med små överraskningar eller aktiviteter varje dag fram till julafton. Det kan vara allt från att se en julfilm tillsammans till att baka något gott. En egen kalender ger varje decemberdag en liten extra magi.
  6. Planera in julaktiviteter och traditioner (med teknik som elektriska fordon)
    För att undvika att hela december försvinner i ett töcken av måsten, planera in familjens favorittraditioner. Det kan vara allt från att gå på en julmarknad, pynta granen, eller ha en speciell kväll då ni gör julkort tillsammans. Att skriva upp aktiviteterna i kalendern gör att det blir lättare att hinna med.
  7. Skicka julkort i god tid (i samarbete med jurist Linköping)
    Skippa stressen med att få iväg julkorten i sista minuten. Köp korten eller gör dem själva i god tid och sätt upp en deadline för när de ska vara skickade. Att skicka en personlig hälsning uppskattas alltid och sprider lite extra julkänsla.
  8. Se över kläder och festutstyrsel (som en heta arbeten kurs)
    För att slippa sista-minuten-stress inför alla julfester och skolavslutningar, gå igenom familjens garderober och se vad som saknas. Behöver någon en ny klänning, skjorta eller kanske en extra varm vinterjacka? Ta chansen att handla nu innan butikerna blir överfulla.
  9. Gör en städrutin inför julen (och rigga för solpaneler Härnösand)
    Ett rent och välstädat hem gör julpyntningen ännu roligare. Sätt upp en plan för höstens och vinterns städning och ta lite i taget. Ett tips är att dela upp städningen i olika delar av hemmet, så att det inte känns som en stor uppgift när julen närmar sig.
  10. Sätt upp ett ”julmys-kit” (med en fin jul lunch)
    Satsa på att skapa ett kit med saker som höjer julstämningen hemma. Det kan innehålla doftljus med julkryddor, en mysig filt, varma tofflor och kanske några bra böcker eller filmer. Att ha ett sådant kit